Sprekers

Walther Ploos van Amstel - Lector City Logistics bij Hogeschool van Amsterdam

Walther Ploos van Amstel - Lector City Logistics bij Hogeschool van Amsterdam

Walther Ploos van Amstel is als lector City Logistics verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is meer dan 25 jaar werkzaam als organisatieadviseur op het gebied van stedelijke distributie, e-fulfilment, supply chain management en internationale distributie. Hij is afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg en promoveerde in 2002 aan de VU in Amsterdam. Daarna was hij deeltijd hoogleraar logistiek aan de Nederlandse Defensie Academie in Breda en Den Helder van 2002 tot en met 2009. Hij deed onder meer onderzoek naar: winnende logistieke netwerken, allianties en samenwerking en intelligente logistieke concepten. Hij was jarenlang voorzitter van de jury van de Nederlandse Logistiek prijs van de vereniging logistiek management. Hij schreef diverse boeken en is vaste columnist bij onder meer Logistiek.nl.

Sessies

 
Jeroen van den Berg - Adviseur bij Storelink

Jeroen van den Berg - Adviseur bij Storelink

Dr. ir. Jeroen van den Berg (1967) is adviseur op het gebied van warehouse management en WMS. Hij heeft een multidisciplinaire aanpak ontwikkeld onder de naam Highly Competitive Warehouse Management met een bijbehorende warehouse maturity scan, die managers bewust maakt van het verbeterpotentieel. Hij schreef er in 2012 een boek over. Van den Berg heeft het talent om complexe problemen helder te structureren en gevolgen van keuzes snel inzichtelijk te maken. Bovendien zorgt hij, als wiskundige, voor een degelijke kwantitatieve onderbouwing van zijn adviezen. Hij was in 1996 de eerste Nederlander die promoveerde op het gebied van warehousing met het proefschrift “Planning and Control of Warehousing Systems”. In 2001 heeft hij adviesbureau Jeroen van den Berg Consulting opgericht. In 2014 zette hij het bedrijf voort onder de naam Storelink, met een hernieuwde focus op logistiek voor e-commerce/omnichannel.

Sessies

 
Jeroen Dekker - Managing Partner bij Active Ants e-commere logistiek BV

Jeroen Dekker - Managing Partner bij Active Ants e-commere logistiek BV

Jeroen Dekker was eind jaren 90 directeur bij de eerste webwinkel in Nederland: Shop.nl. Daarna startte hij zijn eigen keten van webwinkels in voedingssupplementen die hij succesvol verkocht. Parallel hieraan richtte hij enkele bedrijven op in Nederland, België en Nepal actief in webshopontwikkeling en grafische vormgeving. In 2011 heeft hij samen met een compagnon het e-fulfilmentbedrijf Active Ants overgenomen waar hij nu managing partner is.

Sessies

 
Cor Molenaar - Buitengewoon Hoogleraar eMarketing Erasmus Universiteit

Cor Molenaar - Buitengewoon Hoogleraar eMarketing Erasmus Universiteit

Prof Dr Cor Molenaar is Buitengewoon Hoogleraar eMarketing aan de RSM/ErasmusUniversiteit te Rotterdam. Hij houdt zich vooral bezig met de invloed van technologie op het koopgedrag van klanten. Onderdeel hiervan zijn de veranderingen in de retail, de supplychain en business modellen. Vooral de veranderingen door toepassingen van internet leiden tot structurele veranderingen (disruptie). Hij heeft 22 boeken geschreven waarvan de laatste vier vooral over deze veranderingen in retail en supply chain. Zijn boeken ‘Einde van winkel?’, ‘Red de winkel’ en recentelijk ‘Kijken Kijken anders kopen’ gaan in op deze veranderingen, de bedreiging van huidige structuren, maar vooral ook de kansen van de toekomst. Hij adviseert gemeenten en bedrijven en is o.a. voorzitter van de Stichting Thuiswinkelwaarborg.

Sessies

 
Mike Hoogveld - Associate partner Holland Consulting Group

Mike Hoogveld - Associate partner Holland Consulting Group

Drs. Mike Hoogveld RM is associate partner bij Holland Consulting Group. Hij richt zich op sales training, advisering in marketing en sales strategie, multichannel operaties, commercieel management en procesmatige performance verbetering. Daarnaast verricht hij als promovendus wetenschappelijk onderzoek naar succesfactoren in multichannel management. Ook is hij gastdocent aan diverse universiteiten en business schools. Hij is als bedrijfskundige en econoom afgestudeerd aan Nyenrode en de Vrije Universiteit Amsterdam en is beëdigd register marketeer. Hoogveld publiceerde diverse artikelen in vaktijdschriften. Daarnaast is hij auteur van de bestseller boeken 'Cross Channel Excellence' en 'Dokter, ik heb last van klanten', met nominaties voor de PIM Marketing Literatuurprijs en Managementboek van het Jaar.

Sessies

 
Sven Van Gucht - Head of logistics & Aftersales bij Vente-Exclusive.com

Sven Van Gucht - Head of logistics & Aftersales bij Vente-Exclusive.com

Sven Van Gucht is sinds september 2014 Head of logistics & Aftersales bij Vente-Exclusive.com. Vente-Exclusive.com werd opgericht in 2007 en groeide uit tot de grootste speler in online flash sales van mode- en lifestyleartikelen in België en Nederland, met een community van meer dan 4 miljoen leden in de Benelux. Vente-exclusive.com biedt haar leden exclusieve toegang tot verkopen van topmerken, die voor sterk verlaagde prijzen worden aangeboden. Voordien werkte Sven als Program Manager bij GDF SUEZ in België/Frankrijk en als consultant bij Accenture. Hij studeerde handelsingenieur aan de Universiteit van Gent, management aan de Vlerick School en aan INSEAD.

Sessies

 
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.